Ylös

Uusi yhtenäiskoulu valmistui Urjalaan

29.05.2017

Urjalan_yhtenaiskoulu

Urjalan kunnan suurinvestointi, yli 400 oppilaan yhtenäiskoulu on valmistunut. Tyrvään Sähkötyö vastasi koulun sähköurakasta, johon sisältyivät myös kiinteistön turvatekniikka paloilmoitin- ja videovalvontalaitteineen, antenni- ja tietoliikenneverkot sekä sekä luokkien nykyaikaiset äänentoistojärjestelmät.

Viiden tuhannen asukkaan Urjalan kunnalle hanke oli valtava: 15 miljoonan euron kokonaisinvestointi vastaa koko kunnan puolen vuoden budjettia. Yhtenäiskoulussa on tilaa yhteensä 7100 neliömetriä, josta opetuskäytössä on 6351 neliötä. Rakennuksen lämmitettävä tilavuus on 32 000 m3.

Koulutilojen lisäksi rakennuksessa on lähes 800 neliötä tilaa liikunta- ja kuntosaleineen. Uudet tilat tuovat merkittävän parannuksen Urjalan palveluihin. Koko rakennuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota tilojen monikäyttöisyyteen ja helppoon muunneltavuuteen.

Rakennustyöt Urjalan Kirkonkylällä käynnistyivät heinäkuussa 2015. Oppilaat pääsivät uusiin tiloihin 10. huhtikuuta 2017. Rakennuksessa toimii peruskoulu 1–9 luokkaan sekä Väinö Linnan lukio. Lisäksi yhtenäiskoulussa on myös tilat 30 oppilaan eskariryhmälle.

Takaisin

Yhdistävä tekijä